Сребро и бронза за веслаче „Тамиша“ на другом купу Србије на Ади Циганлији

У суботу, 25. маја 2019, на регатној стази на Ади циганлији одржана је друга регата Купа Србије у организацији Веслачког савеза Србије. За медаље се борило преко 250 веслача и веслачица из 17 српских клубова у свим узрасним категоријама.

Наступом на овој регати Веслачки клуб „Тамиш“ је наставио успешно започету такмичарску сезону освајањем нових медаља.

Док се Милош Станојевић репрезентативац Србије у скифу за лаке веслаче припрема да следеће недеље наступи на Европском првенству у Луцерну, у Швајцарској, јуниори Веслачког клуба „Тамиш“ имали су врло успешан наступ на 2. Купу Србије у веслању.

Дубл-скул у коме су веслали Лука Анђелковић и Игњат Радовановић, младе наде панчевачког веслања, после успешних квалификационих трка у финалу су освојили треће место и бронзану медаљу.

С обзиром да ће ускоро бити и првенство Србије у веслању, тренер Милан Смилић испробао је још једну комбинацију. Заједно са Милошем Бошковим и Немањом Бадрљицом Лука Анђелковић и Игњат Радовановић сели су у четверац-скул и показали да се на ову посаду може озбиљно рачунати. У финалној трци четверац скул „Тамиша“ заузео је друго место и сребрну медаљу.