Ignjat Radovanović, veslač Veslačkog kluba “Tamiš”, talentovani sportista Vojvodine

Ignjat Radovanović junior Veslačkog kluba “Tamiš”, zahvaljujući svojim takmičarskim rezultatima I rezultatima testiranja koji su obavljeni u okviru reprezentativnog programa Veslačkog saveza Srbije, našao se na spisku od 90  “Perspektivnih I talentovanih sportista Vojvodine za 2019. godinu” .

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević I pokrajinski sekretar za sport I  omladinu Vladimir Batez uručili su 13. Juna u zgradi Pokrajinske vlade ugovore o stipendiranju 90 perspektivnih I talentovanih sportista I sportistkinja iz AP Vojvodine uzrasta od 14 do 20 godina.

Na svečanosti koja je upriličena u prostorijama Pokrajinske vlade kao potpisnik ugovora o stipendiranju našao se I veslač “Tamiša” Ignjat Radovanović: “Osećam se vrlo ponosno što se nalazim među 90 mladih talentovanih sportista Vojvodine. To predstavlja potvrdu dobrog rada u Klubu  a meni I mojim sportskim drugovima veliki potstrek za dalji rad I napredovanje.”

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez poručio je sportskim nadama da vredno treniraju, te da se ulaganjem u mlade sportske talente stvara ambijent u kome će, kako je naglasio, od dobrih kadeta i juniora postati još bolji seniori.

„Stoga i cilj ovog programa jeste taj da identifikujemo mlade sportske talente, da pratimo njihove rezultate i da ulažemo u njihovu budućnost“, rekao je Batez i dodao da se svake godine povećava broj stipendista, a od prošle godine program je dodatno unapređen tako što stipendije u većem iznosu dobijaju sportisti i sportistkinje koji su uvršteni u razvojni program Olimpijskog komiteta Srbije.