„EMPAHER“ ČETVERAC I SKIF „SVIFT REJSING“ POJAČALI FLOTILU KLUBA

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa Veslačkim klubom „Bulonj 92“ iz Bulonjbjankura u Parizu Veslački klub „Tamiš“ bogatiji je za dva izvanredna čamca čime je povećao broj sedećih mesta u svojoj floti za pet.

Jedan od čamaca je četverac sa kormilarom marke „Empacher“ jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača čamaca proizveden 2000 godine i nalazi se u odličnom takmičarskom stanju. Drugi čamac je skif iz 2007 godine marke „Svift rejsing“ koji je takođe u odličnom stanju namenjen je lakim veslačima ili mlađim kategorijama kadeta i juniora koji ne prelaze 85 kg težine.

Zahvaljujući predusretljivosti trenera „Bulonj 92“ Sedrika Toublana, koji je ujedno već godinama  trener našeg najboljeg veslača Miloša Stanojevića sa kojim je osvojio i svetsku medalju u lakom skifu 2015. godine, Miloš je dobio na korišćenje i trening nov laki skif marke „Nelo“. „Nelo“ je vrhunski proizvođač kajaka i kanua koji se sada oprobao i u proizvodnji čamaca sa potpuno novom karakterističnom linijom korita čamca. Upravo će kroz trening u ovom čamcu Miloš biti u mogućnosti da napravi komparaciju plovnosti između „Nela“ i „Filipija“ u kome je do jesenas trenirao.

Zahvaljujući ljudima iz VK  „Bulonj 92“ do sada je flota VK Tamiša uvećana za tri četverca i dva skifa, što uz pozajmljeni „Nelo“ skif, predstavlja izuzetan doprinos razvoju veslanja u Veslačkom klubu „Tamiš“.