Omladinska liga Srbije

U Čurugu je, u subotu 27. juna, održano II kolo Omladinske lige Srbije. Na regatnoj stazi koja je postavljena na  delu meandra reke Tise naši najbolji kadeti i pioniri veslali su za nove bodove i što bolji plasman u okviru  Omladinske lige Srbije.

 

Osokoljeni dobrim rezultatima sa prethodne regate Omladinske lige mladi veslači Tamiša su sa puno entuzijazma krenuli u osvajanje novih medalja.

I ako najneiskusniji, ovo im je tek druga regata u veslačkoj karijeri, Mihajlo Marković i Petar Perić veslajući pionirski dub-skul pokazali su svoj raskošni talenat i u finalu osvojili zlatnu medalju čime su preuzeli bodovno vođstvo u trenutnom ukupnom plasmanu OLS. Druga ekipa „Tamiša“ u dubl-skulu u sastavu Ognjen Videnov, Marko Jančikin bili su četvrti u istoj finalnoj trci.

Drugu medalju i to srebrnu osvojile su devojke Tamiša u četvercu-skul za pionirke. Marta Stančić, Teodora Dangubić, Anđela Zeng i Martina Gerstner su pokazale svoju borbenost i upornost i popravile svoj plasman u odnosu na prethodnu regatu kad su bile treće.

Pionirski četverac-skul “Tamiša” u sastavu Jovan Stojiljković, Pavle Milutinović, Damjan Stojković, Uroš Jelkić zaokružio je uspeh veslača “Tamiša” osvajanjem bronzane medalje.

„Vrlo sam zadovoljan nastupom i rezultatima naših veslača u prve dve regate ove sezone. Uspeli smo da se reorganizujemo u novonastaloj situaciji i da pređemo na pojedinačni samostalni sistem treninga koji je našim veslačima omogućio očuvanje forme u toku dva meseca karantina. Sa velikim entuzijazmom nastavljamo sa radom i očekujemo dobre rezultate“ – prokomentarisao je nastup veslača „Tamiša“ na prve dve regate ove sezone.