Miloš na Evropskom, Petar i Mihajlo ponovo zlatni

Vrlo uzbudljiva i uspešna nedelja za pančevačke veslače počela je sa kvalifikacionim trkama za predstojeće Evropsko prvenstvo na kojima je učestvovao naš proslavljeni skifista Miloš Stanojević. Na regatnoj stazi na Srebrnom jezeru Miloš je u svojoj disciplini, laki skif, ostvario dve vrlo ubedljive pobede u odnosu na konkurente i sa vremenom 7.03 na 2000 m obezbedio sebi i pančevačkim veslačima još jedno učešće na Evropskom prvenstvu u veslanju koje će se održati od 9 do 11. oktobra u Poznanju u Poljskoj. Do sada je Miloš pančevačkom i srpskom veslanju doneo  tri bronzane medalje sa Evropskih prvenstava i dve, srebro i bronzu sa Svetskih takmičenja.

Dok se Miloš borio za ulazak u reprezentaciju naši mladi veslači su nastavili sa osvajanjem medalja na domaćim regatama. Ovog puta je u subotu 12. septembra na Savskom jezeru održan 2. Kup Srbije gde su veslači Tamiša nastupili sa 14 posada.

Novo zlato stiže u Pančevo zahvaljujući našem mladom dubl-skulu Mihajlu Markoviću i Petru Periću koji su ove sezone nepobedivi u svojoj disciplini. Ovo je njihova četvrta pobeda i sigurnim zaveslajem idu ka osvajanju šampionske titule u Kupu Srbije.

„Sa ovom posadom pančevačko veslanje je dobilo vrlo perspektivne i talentovane mlade veslače od kojih se može očekivati lepa sportska karijera. Prvo veliko takmičenje gde treba da dokažu svoju dominaciju u dubl-skulu je Državno prvenstvo koje će biti 18 i 19. oktobra u Beogradu.“ bio je komentar njihovog trenera Ognjena Matijevića.

Seniorski dubl-skul u sastavu Bojan Simić i Miloš Badrljica osvojili su srebrnu medalju za svoj klub a njihove mlađe kolege Nemanja Badrljica i Nemanja Graovac u kadetskom dubl-skulu bronzanu medalju. Uvek borbene devojke Tamiša Marta Stančić, Teodora Dangubić, Anđela Zeng i Martina Gerstner  završile su žetvu medalja sa osvajanjem bronze u četvercu-skul za pionirke u vrlo jakoj konkurenciji.