Omladinska liga Srbije – Zrenjanin

Dominacija Mihajla i Petra u dubl-skulu

U Zrenjaninu na čuvenoj Peskani, 19. septembra,  održane su veslačke trke u okviru trećeg kola Omladinske lige Srbije za pionire i kadete. Na stazi od 500 metara mladi veslači Srbije borili su se za medalje i nove bodove za ukupnog pobednika Omladinske lige Srbije.

Veslači Tamiša nastupili su sa svojim najačim posadama u želji da potvrde svoj primat u pojedinim disciplinama. Najuspešniji su i ovog puta bili Mihajlo Marković i Petar Perić koji su nepobedivi ove godine u dubl-skulu što su potvrdili osvajanjem pete zlatne medalje. U stopu su ih pratili i veslači druge ekipe dubl-skula, Ognjen Videnov i Marko Jančikin koji su osvojili bronzanu medalju a prvim mestom u B finalu  treća ekipa dubl-skula Damjan Stojković i Pavle Milutinović osvojili su nove bodove za Tamiš.

Devojke Marta Stančić, Teodora Dangubić, Anđela Zeng i Martina Gerstner i ovog puta su vodile žestoku borbu u četvercu-skul protiv svojih konkurentkinja iz Partizana i Danubiusa. Ovog puta su devojke znatno napredovale i osvajanjem srebrne medalje pokazale da se ravnopravno mogu boriti za prvo mesto koje im je izmaklo za par stotinki.

Kadetski dubl-skul, kombinacija Tamiša Nemanje Badrljice i Crvene zvezde Nemanje Graovca doneo je još jednu bronzanu medalju u finalnoj trci. Treba pohvaliti i odlično i borbeno veslanje pionirskog skifa Uroša Jelkića koji je osvajanjem četvrtog mesta u konkurenciji 18 skifova doneo klubu nove bodove za OLS.