Veslači Tamiša na Prvom Kupu Srbije u veslanju.

Медаље на старту сезоне

 

Такмичарска веслачка сезона почела је 3. априла на регатној стази Аде циганлије где су се окупили најбољи веслачи Србије на 1. Купу Србије 2021. године.

Веслачи Тамиша наступили су предвођени капитеном Милошем Станојевићем на 1. Купу Србије у свим категоријама од пионира до сениора и ветерана са основним циљем да упореде своју такмичарску форму са конкуренцијом на веслачкој стази.

Освојене медаље показују да се преко зиме добро радило и ако су услови рада и тренинга отежани актуелном епидемијом короне.

Прву медаљу ове сезоне освојила је млада веслачица Тамиша, пионирка Анђела Зенг која је била друга и освојила своју прву, сребрну, медаљу у скифу за пионирке. Ово је била Анђелина  деби трка у дисциплини скиф, до сада је наступала само у скул-четверцу.

Милош Станојевић је такође био на висини капитенског задатка. После освајања злата у четверцу без кормилара у комбинацији са веслачима Графичара, Милош је наступио у скифу за тешке веслаче у жељи да се испроба на почетку сезоне у што јачој конкуренцији. После квалификација у којима је доминирао у финалу је водио жестоку борбу за прво место са репрезентативцем Партизана Александром Беџиком. Сребрна медаља у тако тешкој трци и време 7минута 15 секунди показали су да је Милош у репрезентативној форми.

Нову медаљу за Тамиш освојила је екипа четверца без кормилара у кадетској конкуренцији. Ово је Андрији Ранковићу, Огњену Виденову, Михајлу Марковићу и Петру Перићу била прва трка у старијој категорији и већ на старту су показали свој квалитет освајањем бронзане медаље.