Veslači na 2. Kupu Srbije u veslanju.

2. Kup Srbije u veslanju – medalje za Tamiš

 

Veslačka sezona se zahuktava. Druga regata Kupa Srbije u veslanju održana je 8. maja na jezeru Ade ciganlije po lepom i mirnom vremenu. Veslači Tamiša i ako su na ovoj regati nastupili bez svog kapitena Miloša Stanojevića, koji je se trenutno nalazi na pripremama u Dubaji, pokazali su izuzetnu borbenost i kvalitet za medalje.

Prva na startu je bila najmlađa veslačica Tamiša Anđela Zeng koja je ponovo potvrdila svoj talenat nastavljajući sa osvajanjem medalja. Sigurnim zaveslajem prošla je treća kroz cilj u konkurenciji sedam finalistkinja i osvojila bronzanu medalju, druga po redu ove sezone.

Nemanja Badrljica i Bojan Simić pokazali su izuzetnu borbenost u veoma jakoj konkurenciji dubl-skulova za juniore i osvojili bronzanu medalju neposredno iza juniorskih reprezentativaca Srbije. Niz u osvajanju medalja nastavili su Andrija Ranković, Marko Jančikin, Ognjen Videnov i štroker (kapiten u čamcu) Pavle Milutinović u četvercu bez kormilara za kadete. I ako je ovo njihova prva sezona u kadetskoj konkurenciji pokazali su da mogu biti ravnopravni protiv svojih starijih kolega iz drugih klubova.

Veterani Tamiša Boško Bjelajac i Jovan Opačić koji se uveliko spremaju za Evropsko veteransko prvenstvo osvojili su u svojim starosnim kategorijama zlatne medalje.

Poslastica za kraj takmičenja bila je trka osmeraca za kadete u kojoj su posle dužeg niza godina učestvovali i veslači Tamiša: Andrija Ranković, Marko Jančikin, Ognjen Videnov i Pavle Milutinović. Oni su u kombinaciji sa svojim drugarima iz  Smedereva pokazali hrabrost i taktičku zrelost i krenuvši sa trenutne pete pozicije u finiš sa polovine staze uspeli da na kraju za lopticu na vrhu čamca osvoje treće mesto i bronzanu medalju.

„Veslački klub Tamiš sledeće godine slavi sto godina kluba, zacrtali smo da do sledeće godine oformimo veslačku ekipu osmerca. Ova trka osmeraca danas je pokazala da smo sposobni da ostvarimo takav poduhvat pa makar i u pozajmljenom čamcu ako ne uspemo da kupimo svoj. Zadovoljan sam učinkom svojih veslača danas“ – prokomentarisao je trener Ognjen Matijević nastup veslača Tamiša.