Петар Перић талентовани спортиста Војводине

Петар Перић кадет Веслачког клуба „Тамиш“ захваљујући својим такмичарским резултатима и резултатима тестирања који су обављени у оквиру репрезентативног програма Веслачког савеза Србије , нашао се на списку перспективних и талентованих младих спортиста Војводине за 2021. годину.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је данас уговоре о стипендирању 59 перспективних и талентованих спортиста из Војводине, узраста од 14 до 20 година. Стипендисти су спортисти из 30 спортских грана, а предложили су их покрајински грански савези.

„Драги спортисти, ви чините окосницу нашег врхунског спорта у будућности и на вама је да наставите вредно да тренирате, да не губите мотивацију и елан. Одувек смо били поносни на чињеницу да смо земља врхунских спортиста и зато је наша заједничка обавеза да ту традицију следимо“, навео је Баста.

Баста је овом приликом указао и на изузетан значај и допринос тренера, када је реч о резултатима ових младих и перспективних чланова нашег друштва, јер су, како је нагласио, несебично делили своје вештине и знање, као и родитеља, који су били највећи ослонац и подршка у њиховим постигнућима.

„Врло сам почаствован избором за перспективног и талентованог спортисту Војводине. Ово признање и одговарајућа стипендија дошли су као резултат шампионских титула у дубл-скулу на Првенству Србије, Купу Србије и Омладинској лиги Србије. Ове резултате остварио сам заједно са партнером из чамца Михајлом Марковићем и зато сам одлучио да ову стипендију заједнички поделимо. Велики допринос овим резултатима и добијању стипендије дао је наш тренер Игњат Радовановић.“ – био је коментар Петра Перића после потписивања уговора са  Покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом.