Medalje za četverce Tamiša

Na veslačkoj stazi na Palićkom jezeru 19. juna je održana Internacionalna regata „Big Boat Races“ –„BBR – Palić 2021“ (trke u velikim čamcima – četverci i osmerci) na kojoj su nastupili i veslači Tamiša.

Veslački klub „Tamiš“ nastupio je sa dva juniorska četverca-skul, jednim kadetskim i jednim četvercem-skul za pionirke sa osnovnim ciljem provere forme pred predstojeće Prvenstvo Vojvodine koje će se održati takođe na Paliću od 2. do 4. jula.

„Zadovoljan sam postignutim rezultatima i prikazanom formom naših veslača sa četiri osvojene medalje oni su potvrdili da spremno dočekujemo predstojeće Prvenstvo Vojvodine“ -bio je kratki komentar trenera Ognjena Matijevića posle trke.

Tehnički odlično veslanje pokazali su juniori Milan Uverić,Lazar Kovačević,Jovan Stojiljković,Uroš Jelkić koji su u trci četveraca-skul osvojili zlatnu medalju i bili za nijansu bolji od svojih klupskih kolega iz „Tamiša“ Damjana Cvetkovića,Bojana Simića, Damjana Stojković, i Andrije Rankovića koji su u istoj trci kao druga ekipa Tamiša osvojili bronzanu medalju.

Kadetski četverac-skul u sastavu Ognjen Videnov,Marko Jančikin,Mihajlo Marković,Pavle Milutinović izveslao je trku do bronzane medalje. Niz osvajanja medalja zatvorile su pionirke „Tamiša“ Bojana Jakšić,Dunja Lukić(Grafičar),Andjela Zeng, Nikolina Gerstner kojima je ovo bila prva takmičarska trka u četvercu-skul i osvajanjem srebrne medalje pokazale da se od njih mogu očekivati dobri rezultati tokom nastavka takmičarske sezone.