Žetva medalja na 3. Kupu Srbije u veslanju

Ovog vikenda, 4. juna na regatnoj stazi Ade ciganlije, gde su prošlog  vikenda najbolji svetski veslači odmeravali svoje snage na 1. Svetskom kupu u Beogradu, srpski veslači su odmerili svoju formu na 3. Kupu Srbije u veslanju.
Za ovu regatu treneri Veslačkog kluba Tamiš, Ognjen Matijević i Ignjat Radovanović prijavili su maksimalan broj ekipa sa željom da ispitaju njihovu formu pred nastup na međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji.
Pančevački veslači pokazali su svoju dobru formu osvajanjem pregršt medalja, 4 srebrne i četiri bronzane medalje donete su u Pančevo.
Najteži zadatak imao je naš mladi kandidat za reprezentaciju Marko Jančikin koji je posle teških kvalifikacija u finalu osvojio treće mesto i bronzanu medalju.
U borbi za medalje istakli su se kadeti Petar Perić i Pavle Milutinović u dubl skulu kao i  juniori Damjan Stojković i Milan Uverić u dvojcu bez kormilara osvajanjem srebrnih medalje. Srebrnom medaljom su se okitili i naši seniori Lazar Kovačević i Bojan Simić. 
Pose bno tešku trku izveslao je naš kadetski skul četverac Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i štroker Pavle Milutinović  kojima je to bila druga trka u toku dana i to protiv reprezentativnog četverca  Srbije.U ovom duelu posada Tamiša oysvojila je drugo mesto  pobedivši sve ostale klupske posade.
Žetvu medalja nastavili su:
3. mesto Andrija Ranković,Miloš Boškov,Miloš Badrljica,Bojan Simić u disciplini četverac bez kormilara za seniore
3. mesto Nikolina Gerstner u disciplini skif za pionirke
3. mesto Lazar Kovačević,Andrija Ranković u disciplini dubl skul za juniore
1. mesto  Milan Puzić u disciplini skif za veterane
1. mesto  Jovan Opačić u disciplini skif za veterane.
“Zadovoljan sam trenutnom formom i postignutim rezultatima na ovoj regati. Sa velikim optimizmom sada možemo sačekati nastup naših veslača na velikoj Međunarodnoj regati na Bledu gde će konkurencija biti izuzetno jaka. Čestitam celoj ekipi na borbenosti i zalaganju.” – bio je komentar trenera Ognjena Matijevića.