Miloš Stanojević na Prvenstvu Francuske

Miloš Stanojević treći naIMG-20140610-WA0020 prvenstvu Francuske
Primer odlične saradnje između zbratimljenioh gradova Bulonj Bjankura i Pančeva odnosno veslačkih klubova iz ovih gradova, Tamiša i ACBB, dogodio se na Prvenstvu Francuske u veslanju koje je održano od 6. do 8. juna u Buržu.

IMG-20140611-WA0032Iz veslačkog kluba ACBB iz Bulonj Bjankura stigao je poziv da Miloš Stanojević kao gostujući veslač učestvuje na prvenstvu Francuske za ekipu veslačkog kluba Bulonj Bjankura. S obzirom na njegove izvanredne takmičarske rezultate u veslačkoj karijeri dobio je ulogu kapitena i štrokera, najvažnijeg veslača u čamcu, u disciplini lakog četverca sa ciljem da sa mladim i neiskusnim francuskim kolegama u čamcu Romain BEURET, Hugo SCHOEN, Maxence TELLIER proba da dođe do medalje.
To nije bio ni malo lak zadatak u konkurenciji 16 lakih četveraca među kojima su bili I proslavljeni reprezentativci Francuske iz Liona. Posle uspešnih kvalifikacija i polufinala usledila je finalna trka u kojoj je Miloš pokazao da je pravi vođa ekipe i mlade momke iz Bulonj bjankura doveo do bronzane medalje. Koliko je trka bila neizvesna i jaka govori podatak da su četvrta i peta posada ostale iza Miloša samo 3, odnosno 11 stotinki.
“Za mene je ovo bilo jedno neverovatno iskustvu, veslati u Parizu na Seni a u vidokrugu ti Ajfelova kula je prelepo. Ogroman broj veslača I ekipa na Prvenstvu Francuske je fascinantan što govori o izuzetnoj popularnosti ovog sporta. Ekipa sa kojom sam veslao nije očekivala ni ulazak u finale a kamoli medalju. Zajedno smo postigli uspeh vredan pažnje. Izuzetan prijem domaćinaI lapo druženje ostaće mi u sećanju “ – prokomentarisao je Miloš svoj nastup u Bulonj Bjankuru.UN143204