Miloš Stanojević na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu

Član Veslačkog kluba „Tamiš“ i dugogodišnji reprezentativac Srbije u veslanju Miloš Stanojević otputovao je sa veslačkom reprezentacijom Srbije na Svetsko prvenstvo koje se održava u Amsterdamu u Holandiji od 24. do 31.avgusta.
Miloš je na svim testirslika_stance1anjima kao i svojim nastupima tokom ove    sezone na Evropskom prvenstvu, i na Svetskom kupu ispunio sve  kriterijume za odlazak na Svetsko prvenstvo koje je najvažnije ovogodišnje takmičenje za veslače Sveta. Reprezentacija je put Amsterdama krenula 21. avgusta kao bi upoznala stazu na kojoj se takmičenje odvija.
Miloš Stanojević će u skifu za lake veslače za rivale imati predstavnike 28 zemalja. U ovoj disciplini naš “lakić” je u Beogradu na Evropskom prvenstvu bio osmi, a u Lucernu na Svetskom kupu sedmi. Po njegovim rečima misli da je red da u Amsterdamu ode korak dalje od B finala.
– Radio sam pakleno na pripremama uključujući i završnim u Segedinu. Promenio sam čamac, koji je bolji od prethodnog, i dobro sam se uveslao u njemu. Zdrav sam i nikada spremniji. Ceo pripremni period sam odradio bez ikakvih problema i iskreno se nadam da imam kvalitet za finale. Jednostvano, zasitio sam se B finala. Konkurencija će biti izuzetno jaka. U trku za medalje ulazi čak 29 čamaca, od kojih bih posebno odvojio SAD, Britaniju, Nemačku i Slovačku čiji je takmičar izvanredan ali koji je ove godine propustio sva velika takmičenja i tek će se u Amsterdamu boriti za odličja – rekao je Stanojević.
U nedelju, 24. avgusta 2014, u Amsterdamu je počelo Svetsko prvenstvo za seniore. Prvog dana šampionata na stazi su se našle četiri srpske posade. Miloš Stanojević je imao uspešan start u Hiolandiji. Naš laki skifista je u petoj grupi kvalifikacija ove discipline s vremenom 6:59,37 osvojio drugo mesto i tako se direktno plasirao u četvrtfinale koje je na porgramu u sredu od 14,28. Pored našeg veslača iz ove grupe kvalifikacija među 24 najboljih direktno su otišle i prvoplasirana Nemačka (6:56,00), trećeplasirana Mađarska (6:59,57) i četvrtoplasirana Francuska (6:59,92), dok će petoplasirana Velika Britanija (7:00,40) priliku za dalji prolazak tražiti kroz repesaž u ponedeljak. U jednoj izuzetno neizvesnoj trci Stanojević je posle prvih 500 metara bio treći, ali je na ulasku u drugu polovinu trke izbio na drugo mesto, koje je uprkos velikim napadima rivala uspeo da sačuva do kraja. Iz prve grupe kvalifikacija direktno u četvrtfinale plasirale su se LibijaItalija, Danska i Japan, iz druge PŠortugalija, Australija, Republika Irska i Kina, iz treće SAD, Slovenija, Španija i Rusija a iz četvrte Švajcarska, Azerbejdžan, Bugarska i Argentina.
Do kraja Šampionata u nedelju 31. avgusta, Miloša očekuju još tri trke, četvrtfinalne i polufinalne, poželimo mu da treća trka bude u velikom finalu u borbi za medalje..slika_stance