PRVENSTVO SRBIJE U VESLANJU

Jubilarna deseta šampionska titula za Miloša

U subotu i nedelju, 20. i 21. septembra 2014, na Adi Ciganliji održano je Prvenstvo Srbije u veslanju na kojem su se za medalje na najjačem domaćem veslačkom takmičenju borili pioniri, kadeti, juniori i seniori u ženskoj i muškoj konkurenciji. Ukupno 210 posada u oba takmičarska dana.
Veslački klub “Tamiš” nastupio je u najjačem sastavu predvođen perjanicom pančevačkog i srpskog veslanja MilošePhoto0079m Stanojevićem. Posle uzbudljivih jutarnjih trka u kvalifikacijama oko 11 časova startovala su finalna nadmetanja u kojima je viđeno mnogo neizvesnih trka u kadetskoj konkurenciji dok su u seniorskoj svi favoriti članovi reprezentacije opravadali tu ulogu.
Ulogu favorita imao je Miloš Stanojević, senior “Tamiša” i reprezentativac Srbije, koji je u skifu za lake veslače rutinski kroz kvalifikacije došao do finala. Zajedno sa Milošem kroz kvalifikacije je borbenim veslanjem do finala lakog skifa dospeo i mlađi senior “Tamiša” Mihajlo Atanackov. U finalnoj trci Miloš je kontrolisao trku od samog starta i osvojio jubilarnu desetu titulu šampiona Srbije u skifu za lake veslače čime je izjednačio rekord sa čuvenom pančevačkom veslačicom Verom Stepanov koja je šesdesetih godina takođe osvojila deset titula šampiona države u ženskom skifu. Miloš je osvojio još jednu zlatnu medalju u osmercu za senior veslajući u kombinaciji sa svojim reprezentativnim kolegama. Pored deset šampionskih titula u skifu Miloš je nanizao u svojoj dosadašnjoj karijeri još deset titular u drugim disciplinama veslajući sa svojim drugovima iz reprezentacije.
Mlađi senior “Tamiša” Mihajlo Atanackov je do samog cilja vodio žestoku borbu za treće mesto sa reprezentativcem iz “Čuruga” ali ono što je propustio na startu nije bilo moguće nadoknaditi. Svojim četvrtim mestom u finalu lakog skifa Mihajlo je pokazao da će vremenom postati vrhunski veslač i dobar partner Milošu u dublskulu za lake veslače.
Mladi veslač “Tamiša” Hinić Petar, kome je ovo prvo državno prvenstvo, svojim četvrtim mestom u skifu za pionire pokazao je da se od njega mogu očekivati dobri rezultati u slrdećoj godini.
„I pored peha koji sam doživeo na Svetskom prvenstvu kada su me teška prehlada i temperatura sprečili da nastavim borbu za finale, zadovoljan sam ostvarenim rezultatima tokom ove veslačke sezone. Osmo mesto na Evropskom prvenstvu i sedmo mesto na Svetskom kupu su dobra podloga za predstojeću sezonu kada nas očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Brazilu.“ prokomentarisao je ovogodišnju sezonu najbolji pančevački veslač svih vremena Miloš Stanojević.Photo0080