Miloš Stanojević u Francuskoj

Odlična saradnja izmeđuveslačkih klubova „ACBB“ iz Bulonj Bjankura i „Tamiša“ iz Pančeva koja je počela u junu prošle godine na prvenstvu Francuske, gde je naš veslač Miloš Stanojević kao nastupajući gost za „ACBB“ osvojio medalju, nastavila se i ove godine zahvaljujući nesebičnoj pomoći veslačkog kluba iz Bulonj Bjankura.

 

Naime uprava Veslačkog kluba „ACBB“ iz Bulonj Bjankura je ponudila veslačkom klubu „Tamiš“ da Milošu Stanojeviću obezbedi troškove putovanja i smeštaja u Francuskoj za tronedeljne pripreme sa francuskim reprezentativcima kako bi mu pomogli da se što bolje pripremi za predstojeće olimpijske kvalifikacije. Ovako darežljivu ponudu koja je proistekla iz odličnog utiska koji je Miloš ostavio pri prethodnom gostovanju u „ACBB“ Veslački klub „Tamiš“ je sa zahvalnošću prihvatio.

„Otputovao sam 12. januara za Pariz neposredno posle nemilih događaja u „Šarliju“, pripreme su se odvijale u Nantu, jednom od glavnih veslačkih centara za pripreme francuskih reprezentativaca. I pored hladnog vremena, temperatura se spuštala ispod nule, veslalo se žestoko. Neobično mi je bilo što je trening počinjao po mraku i ako je počinjao u osam sati pre podne, ista smo vremenska zona pa izlazak Sunca kasni“- komentarisao je Miloš svoje gostovanje u Francuskoj.

Prvog februara održana je na regatnoj stazi u Nantu veslačka regata u skifovima koja se boduje za Kup Francuske na kojoj je Miloš učestvovao kao gostujući veslač Veslačkog kluba „ACBB“. Od četrdeset prijavljenih skifova Miloš je, iako laki veslač, osvojio drugo mesto i pokazao izuzetnu formu za ovo doba godine. Uspeh je tim veći što je pobednik bio francuski reprezentativac u teškoj kategoriji.

„Bila je interesantna trka, kvalifikacije smo bukvalno veslali po zaleđenoj vodi, tek se posle podne led povukao kad su bile finalne trke, s obzirom da je ovo kvalifikaciona godina za Olimpijske igre očigledno da su svi ubacili u četvrtu brzinu sa pripremama.

Izuzetno sam zadovoljan kako sam u Veslačkom klubu „ACBB“ prihvaćen, atmosfera je bila izuzetno drugarska i radna, osećao sam se kao u svom „Tamišu“, ponovo sam pozvan za nove pripreme sa „ACBB“ u junu mesecu posle Evropskog prvenstva. Zaista nemam reči hvale za ovako nesebičnu pomoć Veslačkog kluba „ACBB“ iz Bulonj Bjankura meni i pančevačkom veslačkom klubu “- prokomentarisao je Miloš svoje pripreme u Francuskoj na proputovanju kroz Srbiju i Pančevo, pošto već sutra odlazi za Tursku da se pridruži reprezentaciji Srbije koji su već tamo na pripremama.