Милош Станојевић шампион државе

Првенство Србије у веслању на ергометрима

Веслачи су овогодишњу сезону започели врло жестоко са изузетном мотивацијом с обзиром да је ово квалификациона година за олимпијске игре у Риу.  Веслачка елита Србије уз гостовање неколико иностраних клубова као и студената војних и полицијских академија окупила се у Новом Саду овог викенда на Првенству Србије у веслању на ергометрима. Преко 450 веслача свих категорија, од сениора до пионира су 1. марта покушали да остваре свој најбољи резултат на ергометру и домогну се титуле шампиона Србије.

Екипа Веслачког клуба „Тамиш“ предвођена својим најбољим веслачем, Милошем Станојевићем, наступила је са 15 веслача у свим категоријама. После жестоких припрема у Француској и Турској са осталим репрезентативцима Србије Милош је дошао на Првенство Србије у ергометрима са циљем да се провери и потврди оно што је урађено у припремном периоду. Резултат је био више него добар.  У жестокој конкуренцији репрезентативаца и олимпијаца Србије Милош је био најбољи у категорији лаких веслача и постао шампион Србије.  Са временом 6 минута 15 секунди  на 2000 метара постао државни рекордер у овој дисциплини. Врло добар резултат, четврто место,  остварио је млади сениор „Тамиша“ Михајло Атанацков коме је свега пар секунди недостајало да се заједно са Милошем попне на победничко постоље. У укупном пласману млађих сениора Михајло је освојио треће место.

Младе узданице и будућност „Тамиша“ пионири Лазар Младенов и Лука Анђелковић заузели су 9. односно 11 место у конкуренцији преко сто веслача. С обзиром да је пионирима ово било ватрено крштење, односно прво веслачко такмичење у каријери можемо очекивати од њих одличне резултате на даље.