Zlato za Miloša, srebro za Mihajla u skifu za lake veslače

PRVENSTVO SRBIJE U VESLANJU

 

 

 

U subotu i nedelju, 19 i 20.septembra 2015, na Adi Ciganliji održano je Prvenstvo Srbije u veslanju na kojem su se za medalje na najjačem domaćem veslačkom takmičenju borili pioniri, kadeti, juniori i seniori u ženskoj i muškoj konkurenciji. Ukupno je nastupilo 230 posada u oba takmičarska dana, što je rekordan broj čamaca od kad se održavaju Prvenstva Srbije.333

Veslački klub “Tamiš” nastupio je u najjačem sastavu predvođen perjanicom pančevačkog i srpskog veslanja Milošem Stanojevićem koji je ove godine osvojio dve svetske medalje: srebrna na Svetskom kupu i bronzana na Svetskom prvenstvu.

Ulogu favorita u trci skifova za lake veslače imao je Miloš Stanojević. U finalnoj trci Miloš je kontrolisao trku od samog starta i osvojio jedanaestu titulu šampiona Srbije u skifu za lake veslače čime je potukao rekord čuvene pančevačke veslačice Vere Stepanov koja je šesdesetih godina osvojila deset titula šampiona države u ženskom skifu.

Mlađi senior “Tamiša” Mihajlo Atanackov koji je nastupio u istoj disciplini skifa za lake veslače zajedno sa Milošem sjajnim veslanjem izbio je na drugu poziciju i osvojio srebrnu medalju i titulu vicešampiona države.

“Presrećan sam što sam osvajio svoju prvu srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije a još veće je zadovoljstvo što sam za konkurenta u ovoj trci imao svog klupskog kolegu Miloša koji je u ovoj disciplini neprikosnoven I za sve nas u klubu velika inspiracija” – bio je komentar Mihajla Atanackova posle trke.

Trener Veslačkog kluba “Tamiš” Milan Smilić sumirao je utiske posle završenog prvenstva i veslačke sezone za 2015.godinu: “Ovo je bila jedna izuzetna sezona, najbolja od osnivanja Kluba 1922. godine. Posle Miloševih medalja sa Svetskog kupa i Svetskog prvenstva došle su Miloševa šampionska i Mihajlova  vicešampionska titula u skifu za lake veslače na Državnom prvenstvu. Uz četvrto mesto juniora Ognjena Matijevića i Miloša Đorđevića u dubl-skulu za juniore kao i kadeta Nemanje Držaića i Petra Hinića i dobrim nastupom pionirske selekcije sa velikim elanom možemo započeti sledeću sezonu”.