Zlato i srebro za Miloša u Zagrebu

Ovog vikenda 14. i 15. aprila započeta je ovogodišnja takmičarska veslačka sezona za
reprezentativce Srbije i veslače „Tamiša“ na velikoj međunarodnoj regati „Croatia open“,
koja je održana na jarunskom jezeru u Zagrebu. Ova regata sa preko700 prijavljenih posada i preko 1200 veslača iz Srbije, Hrvatske, Nemačke, Turske, Italije, Monaka, BiH, Slovenije, Austrije, Mađarske, Bugarske, Slovačke i Estonije predstavlja odličnu priliku za mnoge reprezentativce da na početku sezone provere šta su i koloko su u zimskom pripremnom periodu uradili.
Veslač Tamiša i reprezentativac Srbije Miloš Stanojević odlično je započeo ovogodišnju
veslačku sezonu: državnim rekordom na veslačkom ergometru i zlatom i srebrom u lakom i
teškom skifu na prvvoj regati sezone „Kroacia Open“.

Uspešan start Miloša Stanojeviće, reprezentativca iz „Tamiša“ počeo je odmeravanjem snaga u skifu za lake veslače u konkurenciji sa 39 prijavljenih skifista iz više od deset zemalja.
Igrom žreba u kvalifikacije za ulazak u finale morao je da se bori sa najačim konkurentom,
osvajačem medalje na Evropskom prvenstvu 2017., Lukom Radonjićem iz Hrvatske. U ovom finalu pre finala i žestokoj borbi dva najbolja laka veslača u regionu Miloš je pobedio sa sekundom prednosti ispred Luke (7minuta i 5 sekundi na 2000 metara).
Finalna trka donela je nova uzbuđenja. Sa prednošću od pola sekunde Miloš prvi prolazi kroz cilj, osvaja zlato ispred reprezentativaca Turske i Slovenije i ostvaruje vremo od 7 minuta 1sekunda, što je ujedno i reprezentativna norma za predstojeći 1. Svetski kup u Beogradu.

Drugog dana takmičenja Miloš je veslao u konkurenciji od 35 teških skifista kako bi po
programu svog trenera Sedrika Toublana u jačoj konkurenciji proverio rezultate zimskih
priprema. Pobedom u svojoj kvalifikacionoj grupi ulazi u finale i borbu za novu medalju. I
pored već tri vrlo jake trke i ovog puta jače konkurencije Miloš pokazuje da je u odličnoj
formi i osvajanjem srebrne medalje kruniše svoj nastup na ovogodišnjoj regati „Kroacia
Open“.

„Ovo je bila odlična prilika da proverim rezultate rada tokom zime. Upravo sam se vratio sa
jednomesečnih priprema koje sam, zahvaljujući Vladimiru Matoviću, glavnom treneru „Majami bič“ veslačkog kluba, obavio na Floridi u sunčanom Majamiju. Vladimir i uprava „Majami biča“ su mi dali izuzetnu podršku i obezbedili mi odlične uslove za rad tako da sam se osećao kao kod kuće. Veslački klub „Tamiš“ i ja izražavamo im veliku zahvalnost za to. Izveslao sam u Zagrebu četiri jake trke u dva dana, uz dve osvojene medalje, još sam zadovoljniji sa ostvarenim vremenima u finalnim trkama, tehnikom veslanja i brzinom koju čamac ima. Mislim da smo napravili dobru podlogu za nastavak sezone“.  – Bio je kratki osvrt Miloša na svoje učešće naprvoj ovogodišnjoj regati.