Trofej Beograda 2018.

 

Na veslačkoj stazi Ade ciganlije 12. i 13. maja održana je velika internacionalna regata „Trofej Beograda 2018.“ Na regati je učestvovalo preko 600 veslača iz zemlje i inostranstva sa svojim reprezentativnim i klupskim postavama. Ova regata je generalna proba za Veslački savez Srbije pred 1. Svetski Kup u veslanju koji će se održati u Beogradu na Savskom jezeru od 1. do3. juna ove godine.

Za Miloša Stanojevića ovo je bila dobra provera pred nastup na 1. Svetskom Kupu na istoj stazi gde će Miloš veslati u skifu za lake veslače protiv najboljih lakih skifista sveta. Da bi provera bila što ozbiljnija Miloš je na Beogradskoj internacionalnoj regati nastupio u skifu za teške veslače. I pored jače konkurencije rezultat je bio odličan, prvo mesto i zlatna medalja kao i vreme 6 minuta 58 sekundi na stazi od 2000 metara pokazali su da je Miloš u potpunosti spreman za okršaje na Svetskom Kupu.

„Zadovoljan sam postignutim rezultatom, tim pre što sam na trku otišao direktno sa jakog treninga pošto je sve podređeno pripremama za Svetski kup. U sredu putujem za Pariz na završne pripreme sa trenerom Sedrikom Toublanom iz „ACBB“ veslačkog kluba iz BulonjBjankura sa kojim veslački klub „Tamiš“ ima odličnu saradnju“, prokomentarisao je Miloš svoj nastup.

Zapažen nastup na regati ostvarili su mladi veslači Tamiša Lazar Mladenov i Ignjat Radovanović kojima je za koji metar izmakla medalja u disciplini dublskul za juniore.