Zlato za četverac Tamiša na međunarodnoj regati „Croatia Open“

Na čuvenoj veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu ovog vikenda, 9 i 10. aprila, održana je 38. po redu međunarodna regata „Croatia Open“. Međunarodna veslačka regata „CROATIA OPEN“ svake godine otvara veslačku sezonu međunarodnih regata na Jarunu. Radi se o regati koja je zadnjih godina početkom veslačke sezone postala najjače veslačko takmičenje u ovom delu Europe.
Preko hiljadu veslača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Bugarske, Estonije, Italije, Izraela, Mađarske, Slovačke, Turske i Moldavije iskoristilo je priliku da učestvujući na ovoj regati proveri svoju trenutnu formu posle višemesečnih zimskih priprema.
Veslački klub “Tamiš” nastupio je na ovoj regati sa vrlo mladom talentovanom ekipom od koje se s obzirom na postignute rezultate mnogo očekuje u ovoj godini kada Veslački klub “Tamiš” slavi sto godina postojanja, tradicije i uspeha od svog osnivanja 5. Novembra 1922. godine.
Da će ovo biti uspešna regata nagovestila je mlada veslačica Tamiša Nikolina Gerstner koja je po program prva izašla na stazu i u svojoj finalnoj grupi odličnim veslanjem stigla treća na cilj i osvojila bronzanu medalju. Prvi nastup na međunarodnoj regati i prva medalja.


Kadetska ekipa četverca skul Tamiša u kojoj su nastupili Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i Pavle Milutinović izborila je plasman u finale odličnim i taktički zrelim veslanjem u svojoj kvalifikacionoj grupi. U finalnoj trci ekipa Tamiša nije dozvoljavala nikakva iznenađenja. Od samog starta četverac Tamiša je izbio na prvu poziciju i sigurnim veslanjem prvi prošao kroz cilj sa sekundom prednosti ispred drugoplasirane posade.Osvajanjem zlatne medalje na ovako velikom takmičenju veslači Tamiša su bili zapaženi i pohvaljeni od saveznog selektora Veslačkog saveza Srbije.

Veliki uspeh četverca dodatno je motivisao i mladu seniorsku ekipu dubl skula Miloša Boškova i Bojana Simića da izbore mesto u finalu dublova za lake veslače što je u izuzetno jakoj konkurenciji bio veliki uspeh.
Trener Tamiša Ognjen Matijević je kratko prokomentarisao nastup svojih veslača: „Zaista je prelep osećaj kad na startu sezone i to na ovako velikom takmičenju napravite ovakav uspeh. Četverac je izveslao vrhunsku trku i ja im čestitam na tome. Kompletna ekipa Tamiša je dala svoj maksimum na ovoj regati što je odličan podstrek za nastavak takmičarske sezone.“